YOKOHAMA SK

News

  • YOKOHAMA Premiéra s veľkou internetovou televíznou šou

    24. februára 2022

    Eve Scheer a Jörg Müller predstavujú ADVAN Sport V107

    S prvotriednymi referenciami na originálnu výbavu oslávi YOKOHAMA ADVAN Sport V107 svoju premiéru na trhu s náhradnými dielmi 24. februára 2022. BMW ju napríklad používa na M3/M4, ako aj BRABUS. Najväčšia svetová firma v oblasti tuningu vozidiel ho používa pre modely 700, 800 a 900 založené na modeli Mercedes triedy G. To svedčí o obrovskom rozsahu, ktorý táto pneumatika pokrýva v segmente UHP. Ako to dokáže ADVAN Sport, čím sa odlišuje a aký je verdikt pretekára ukazuje premiérová relácia: www.y-yokohama.com/brand/tire/advan/v107lp/.

    Tých, ktorí potrebujú stručné a jasné informácie, zavedieme priamo na najzaujímavejšie miesta. Počas testovacej jazdy sa tak môžete pozrieť cez plece motoristického jazdca Jörga Müllera. Pretekárka a moderátorka Eve Scheer zavedie divákov aj do testovacieho centra YOKOHAMA v Nürburgringu. To zohralo rozhodujúcu úlohu pri vývoji modelu ADVAN Sport V107. Preto testovací vodič poskytuje informácie o svojej vzrušujúcej práci. V zábavnom formáte talkshow účastníci na záver ešte raz popíšu svoje veľmi osobné momenty ADVAN.

    ADVAN Sport V107

    ADVAN Sport V107 bol vyvinutý na použitie v prémiových vysokovýkonných vozidlách – vrátane SUV a elektrických vozidiel. YOKOHAMA uvedie pneumatiku na trh s náhradnými dielmi v roku 2022 v 30 veľkostiach od 225/40ZR18 92Y XL do 305/35R23 111Y XL. Silnú priľnavosť na suchých a mokrých cestách zabezpečujú najmä dve vlastnosti. Na jednej strane asymetrický dezén s funkčne oddelenými vnútornými a vonkajšími stranami a na druhej strane inovatívna gumová zmes. Je tiež založená na technológiách, ktoré vznikli počas spoločného vývoja verzií OE pre výrobcov automobilov, ako sú Mercedes-AMG a BMW M Automobiles. ADVAN Sport V107 je tiež prvou pneumatikou YOKOHAMA na trhu s náhradnými dielmi, ktorá je vybavená jedinečnou štruktúrou Power Crown Belt Cover, ktorá využíva aramidové vlákno s vysokou tuhosťou. Okrem toho nový, vylepšený profil guľôčok poskytuje lepšiu priľnavosť. Tieto nové konštrukčné prvky prispievajú k vynikajúcej stabilite riadenia a komfortu jazdy pri vysokých rýchlostiach.

    Ďalšie vzrušujúce správy od spoločnosti YOKOHAMA pravidelne uverejňujeme na adrese www.yokohamatyre.sk.

  • ADVAN Sport V107

    13. Januára 2022

    ADVAN SPORT V107, nová vlajková pneumatika spoločnosti YOKOHAMA je SCHVÁLENÁ pre terénne vozidlá BRABUS 700, 800 a 900

    Tokio – Spoločnosť Yokohama Rubber Co., Ltd. ohlásila, že pneumatika ADVAN Sport V107, ktorá je globálnou vlajkovou loďou spoločnosti, bola schválená nemeckou spoločnosťou BRABUS GmbH na terénne vozidlá BRABUS 700/800/900 podľa modelu Mercedes-AMG G 63.

    Pneumatiky ADVAN Sport V107 sú dodávané s nasledujúcim rozmerom: 305/35R23 111Y XL.

    Spoločnosť BRABUS schválila tento rozmer pneumatík V107 s cieľom dosiahnuť dokonalú rovnováhu jazdných vlastností v kombinácii s vynikajúcim komfortom a bezpečnostnými vlastnosťami, ako sú výkon na suchom/mokrom povrchu a stabilita riadenia.

    Spoločnosť BRABUS je jedným z popredných svetových tunerov a výrobcov automobilov so špecializáciou na značku Mercedes-Benz a od roku 2005 udržiava so spoločnosťou Yokohama Rubber technologické partnerstvo vo vývoji pneumatík.

    Spoločnosť Yokohama Rubber aktívne celosvetovo rozširuje svoju vlajkovú značku ADVAN, ktorá symbolizuje globálny dosah spoločnosti a vysokovýkonné vlastnosti. Pneumatiky ADVAN, ktorých výkon a kvalita sú mimoriadne uznávané, sa už mnoho rokov používajú nielen ako originálna výbava popredných svetových vysokovýkonných vozidiel, ale aj v súťažnom motorizme.

    V rámci trojročného (2021 – 2023) strednodobého plánu riadenia spoločnosti Yokohama Rubber s názvom Yokohama Transformation 2023 (YX2023) sa podnikanie v oblasti spotrebiteľských pneumatík zameriava na maximalizáciu predajných pomerov pneumatík YOKOHAMA s vysokou pridanou hodnotou, konkrétne globálnej vlajkovej značky ADVAN, značky pneumatík GEOLANDAR pre vozidlá SUV a pick-upy a rôznych zimných pneumatík. V roku 2022 spoločnosť plánuje posilniť predaj letných pneumatík značky ADVAN uvedením modelu ADVAN Sport V107, ako aj novej vysokovýkonnej mestskej športovej pneumatiky ADVAN NEOVA AD09.

    Foto: BRABUS 800 „BLACK OPS“ – LIMITOVANÁ EDÍCIA „1 Z 10“
  • Spoločnosť YOKOHAMA sa pripravuje na chladné ročné obdobie na pneumatikách

    23. Augusta 2021

    BluEarth*Winter V906, teraz aj pre SUV a v 49 rozmeroch

    Od konca minulého roka je pneumatika BluEarth*Winter V906 novou hviezdou v programe zimných pneumatík spoločnosti YOKOHAMA. V porovnaní s jej predchodcom V905 dokázali dizajnéri dosiahnuť ďalšiu optimalizáciu hneď v dvoch ústredných kategóriách: výkon na snehu a priľnavosť na mokrej vozovke. Hoci sa pneumatika pôvodne uvádzala na trh v štyroch rozmeroch, v prichádzajúcej zimnej sezóne sa v katalógu nachádza fantastických 49 rozmerov. Spektrum siaha pritom od rozmerov 185/65R15 88T po špeciálny formát pre SUV 295/40R21 111V. Aj to je dôležitá novinka pri pneumatike BluEarth*Winter V906: spoločnosť YOKOHAMA má pre tento celosvetovo populárny typ vozidla teraz v ponuke osem špeciálnych formátov. Pre vodičov, ktorí sa v zime spoliehajú na atraktívne kolesá z ľahkej zliatiny, je obzvlášť zaujímavých 19 rozmerov s ochranným pásom ráfika RPB (Rim Protection Bar). To je ale len jedna z mnohých vlastností, ktorými spoločnosť YOKOHAMA vybavila špičkovú sériu zimných pneumatík.

    Profil behúňa všetkých pneumatík BluEarth*Winter V906 vyzdvihuje dôrazne harmonické rozloženie blokov, žliabkov a lamiel. To samo o sebe dokázalo zlepšiť kontaktnú plochu s vozovkou približne o desať percent v porovnaní s jej predchodcom. Okrem toho je zreteľne lepšia priľnavosť na mokrej vozovke a na snehu. Špeciálne 3D lamely zabezpečujú význačný účinok hrán na snehu a ľade. Keďže sa v širokej prednej časti tiahnu cez bloky, zaisťujú celkovo viac kontaktu s povrchom. Ďalším zaujímavým bodom je extrémne tvrdé dimenzovanie konštrukcie. Bezšvová nylonová ochrana hrán, kostra plášťa zosilnená polyesterom a dva mimoriadne pevné oceľové kordy našli svoje využitie. 

    Avšak nový model V906 nemusí sám spochybňovať zimu. Podporu získa od svojich osvedčených „kolegov“, modelov V905 a V903, ktoré môžu medzitým získavať body s rozsiahlym spektrom rozmerov. Naproti tomu je všestranný model BluEarth-4S AW21 ako celoročná pneumatika alternatívou pre všetky ročné obdobia. Pre ľahký terén odporúčame model GEOLANDAR A/T G015, ktorý vládne letu ako aj zime a je označený symbolom snehovej vločky. 

  • 99. ročník medzinárodného závodu na vrch Pikes Peak

    30. Júla 2021

    Dve víťazstvá v triede na pneumatikách YOKOHAMA v súťaži „Race to the Clouds“

    Prednedávnom dve vozidlá s pneumatikami YOKOHAMA zvíťazili na svetoznámom medzinárodnom závode do vrchu Pikes Peak v americkom štáte Colorado vo svojej triede. Počas už 99. ročníka pretekov do vrchu zožal výrobca pneumatík opäť veľký úspech so svojimi pneumatikami ADVAN. Spoločnosť YOKOHAMA už po štvrtýkrát za sebou poskytla výbavu všetkým modelom Cayman-GT4-Clubsport-Boliden závodu „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“.
    Japonci dodali závodné pneumatiky ADVAN typov A005 a A052 celkovo do 13 automobilov, aby mohli úspešne súťažiť o „Race to the Clouds“. Víťazmi triedy sa stali Raphael Astier v modeli Porsche BBI Turbo Cup z roku 2015 v divízii „Open Division“ a Randy Pobst so svojím modelom Tesla Model S 2021 Plaid v divízii „Exhibition Division“. Codie Vahsholtz obsadil druhé miesto v kategórii „Open Wheel“. Riadil rovnaký model Ford Open z roku 2013, na ktorom jazdil jeho otec Clint na pneumatikách ADVAN, aby obhájil vlaňajšie celkové víťazstvo. Tanner Foust medzitým obsadil prvé miesto v závode „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“, počas ktorého všetci účastníci súťažili v modeli Porsche Cayman GT4 Clubsport vybavenom pneumatikami ADVAN-A052.

  • Výkonné šesťbalenie pre nákladné vozidlá

    Spoločnosť YOKOHAMA predstavuje novinky pre oblasť pneumatík schopných de minimis

    Japonská značka pneumatík YOKOHAMA postupne rozširuje svoju ponuku pre ťažké úžitkové vozidlá. Pre rok 2021 je na štarte šesť vzrušujúcich noviniek. Prostredníctvom označenia so snehovou vločkou (symbol 3PMSF) sa môžu všetky nižšie uvedené modely používať aj v zime a sú spôsobilé na podporu v rámci programu de minimis.

    Model YOKOHAMA 124R je pneumatika na celoročné použitie pre riadenú nápravu nákladných vozidiel. Uprednostňovanou oblasťou použitia je vnútroštátna a miestna preprava. V prípade vlhka a snehu zlepšujú hlboko zvlnené lamely a plytké drážky trakciu a prítlačný tlak. Súčasne ponúkajú dobrú ochranu pred nerovnomerným opotrebovaním. Tuhé ramenné rebrá znižujú aj opotrebovanie a pneumatike dodávajú výnimočnú priamu voľnosť pohybu. Zvlnené drážky a vyhadzovače kameňa bránia usadzovaniu štrku alebo kamennej drviny. Dostupná je vo veľkostiach 295/80R22.5, 315/80R22.5 a 315/70R22.5. Na jar prídu do obchodov aj formáty s rozmermi 17,5 a 19,5 palcov.

    Obzvlášť tichý model YOKOHAMA 126S je zostavený pre tú istú oblasť použitia. Rozmery sú: 385/65R22.5 a 385/55R22.5.

    Správny výber pneumatík je sám o sebe nesmierne dôležitý nielen pre ťahače a nákladné vozidlá, ale aj pre prívesy a návesy. Spoločnosť YOKOHAMA prináša do hry model na celoročné použitie 125T v rozmeroch 385/65R22.5 alebo 385/55R22.5. Tento nový model je obzvlášť tichý a vyznačuje sa vynikajúcimi brzdnými vlastnosťami na mokrej vozovke. Okrem toho je pneumatika výborne chránená proti nerovnomernému opotrebovaniu, ako aj proti rozrezaniu a iným poškodeniam.

    Model YOKOHAMA 121T je nová celoročná pneumatika pre použitie s prívesom v oblasti miestnej a diaľkovej prepravy. Dostupná je v rozmeroch 215/75R17.5 a 265/70R19.5. Moderný dizajn plochy behúňa s tromi veľkými drážkami v smere jazdy citeľne redukuje valivý odpor a vznik hluku. Stupňovité drážky ponúkajú navyše výhodu pri trakcii v prípade vlhka a snehu.

    Model YOKOHAMA 301C bol zostavený pre náročné prostredie na staveniskách pri použití na vozovke aj mimo nej. Dizajn ramenných blokov zabezpečuje pritom najvyššiu mieru priľnavosti a trakcie v teréne. Extra široký profil pneumatiky v smere jazdy zjednodušuje pohyb aj na bahnitých, vlhkých alebo zasnežených cestách. „Krížne“ usporiadané šikmé stredové bloky zlepšujú okrem toho aj stabilitu jazdy a odolnosť. Aktuálne je výrobok dostupný v rozmeroch 315/80R22.5 a 13R22.5.

    Jemnejšie profilovaná pneumatika YOKOHAMA 505C je určená na použitia na vozovke i mimo nej. Z tohto dôvodu ju dokonale chráni obzvlášť robustný založený oceľový pás. Navyše sa vyznačuje vysokou mierou trakcie na nespevnenom bahnitom, kašovitom podklade. Na mokrých a zasnežených cestách dokáže oslniť a perfektne odvádzať vodu cez tri široké hlavné drážky. Za týchto okolností je pozoruhodné: Valivý odpor je tiež výhodný. Dostupné veľkosti sú 425/65R22.5 a 385/65R22.5.

  • BluEarth-XT AE61

    30. Marca, 2021

    Aj napriek vysokému ťažisku bezpečné a svižné na cestách: spoločnosť YOKOHAMA prináša na trh pneumatiky BluEarth-XT AE61 pre vozidlá SUV

    Vozidlá SUV sa už dávno emancipovali zo základne svojich terénnych vozidiel a dokazujú extrémnu schopnosť prispôsobenia. Ako prirodzený životný priestor získali diaľnice, poľné cesty a centrá miest. S ohľadom na priazeň kupujúcich konkurujú sedanom, kombi, dodávkam, mestským Cityflitzer a dokonca aj športovým automobilom. Jedna konštrukčná nevýhoda avšak zostáva: vysoké ťažisko. YOKOHAMA prináša v roku 2021 na trh letnú pneumatiku BluEarth-XT AE61, ktorá dokazuje svoje silné stránky práve v „problémových zónach vozidiel SUV“. Extrémne tvrdé naprojektované rameno pneumatiky zabezpečuje vyššiu stabilitu vozidla a presnosť riadenia v prípade vysokých vozidiel. Špeciálny dizajn profilu s extrémne tvrdými pozdĺžnymi drážkami a optimalizovanými kontaktnými blokmi zároveň znižuje často nerovnomerné opotrebovanie typické pre túto triedu.

    Predaj pneumatiky BluEarth-XT AE61 začal v Nemecku a Rakúsku predbežne s 20 rozmermi. Šírkové spektrum sa pohybuje pritom od rozmerov 205/60 R16 po 235/50 R18. Podstatné pre väčšie vozidlá SUV: index nosnosti dosahuje hodnotu až 108, čo odpovedá riadnym 1 000 kg na pneumatiku. Všetky rozmery s priemerom menším ako 60 majú ochranu ráfika. Obzvlášť dôležité pre silnejšie motorizované vozidlá: schválenia rýchlosti siahajú od H (210 km/h) cez V (240 km/h) po W (270 km/h). Aj pri vysokej rýchlosti tri obzvlášť tuhé drážky zabezpečujú vynikajúcu stabilitu v priamom smere jazdy.

    Všetci vodiči sa môžu tešiť z pocitu precíznej ovládateľnosti pneumatiky BluEarth-XT AE61. K tomu prispieva aj asymetrické dimenzovanie pneumatiky, ktoré umožňuje rozličné funkčné oblasti pre vnútornú a vonkajšiu stranu. Okrem optimalizovaných odtokových drážok má inovatívna technológia výroby zlievaním A.R.T. (Advanced Reaction Technology) pozitívny účinok. Táto technológia zabezpečuje značne dokonalejšiu molekulárnu štruktúru medzi kremičitanom a použitými polymérmi. Výsledkom sú výhody v prípade priľnavosti na mokrej vozovke a valivého odporu. Napokon nová pneumatika pre vozidlá SUV je členom ekologickej série BluEarth spoločnosti YOKOHAMA. Pasažieri a rovnakým spôsobom aj okolie profitujú zo špeciálneho hlukového komfortu AE61. Realizuje sa pomocou najnovšej technológie simulácie. Týmto spôsobom päť alternujúcich profilov pneumatík zabraňuje ovplyvňovaniu určitých frekvencií.